Napjaink cool ételei és hatásai


Tudom, a héten nagyon aktív, mondhatni már-már radikális vagyok ebben a témában, viszont itt van egy cikk, amit Barbarától csórtam - köszi Barbara! - és nagyon megdöbbentem...főleg a mandulatejen és a kesudión. Azt hiszem ezek után más szemmel fogok nézni ezekre az ételekre, és ahogy mama is mondaná, próbálom minél inkább a szezonális, helyi zöldség és gyümölcs termékeket előnyben részesíteni...mert nem csak az avokádó menő trendi "clear" kaja, hanem a cékla is, a sütőtök, és azok, amik körülöttünk nőnek és nem utolsó sorban több ezer km-es szállítás nélkül beszerezhetők. Igaz, én is nagy avokádó "liebhaber" lettem az elmúlt időben, de azt hiszem a fogyasztásomat jócskán visszább fogom venni. Jóféle olajokat a mi kis hazai diónkból és mákból is be lehet szerezni, bőrt szépítő hasznos étel lehet a lencse is nemcsak a mexikóiak eledele... Ti mit gondoltok?

P.S.: Még egy nagyon érdekes cikk angolul tudóknak:

WATER FOOTPRINT

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések