Csudahétvége

Unokatesós kép Katusnak címezve
Pénteken késő éjjel, vagy mondhatni már szombaton hajnalban hazaértem ismét két hét Zermatt után. Sajnos Virukám még nincs itthon és nem is lesz péntekig; ezt leszámítva a hétvégém végre először igazán feltöltő, kellemes, sőt szuper volt. 

Szombaton egy kiadós alvás után összeszedelőzködtem, hogy Dóri 30. meglepi szülinapi bulijára időben odaérjek Tesóval. Lóri - Dóri férje - nagyon aranyos volt, hogy ezt így megszervezte Dórinak. Sejtette, hogy valami turpisság lesz, de arra, hogy ennyien összegyűlünk és hogy vele töltjük az egész délutánt, arra nem. Úgy meghatódott, hogy majdnem én is elsírtam magamat. Bár igaz, ezt nem nehéz elérni. :D
Katus válasza :)

Jó volt látni, hogy milyen boldog, hogy mennyire örül. Jó volt végre nyugiban beszélgetni a családdal, ugyanis az esküvőn sajnos erre nem jutott idő. Nagyon szuper volt a hely is; a Tököly úton voltunk a Garden Bistroban, és nemcsak a kialakítása, a kerthelyiség, hanem az ételek is nagyon gusztusosak voltak, amiket a többieknek kihoztak. Sajnos nekem el kellett mennem 6-kor, de így is bő 3,5 órát tudtunk beszélgetni. Nagyon örültem, hogy láttalak Titeket.

Art Market - Ezek a képek textília, cérna és talán festékpöttyök
egyvelege
Vasárnap ismét nem állítottam koránra az ébresztőt. Laza reggeli után kimentem az ikeába még Lacinak megrendelni a hiányzó ágyat, majd átrobogtam az obiba. Végre sikerült vennem orchidea cserepet. Hogy milyen nehéz szép és egyszerű, letisztult kaspót venni?! No mindegy, sikerült, ez a lényeg. Kis bevásárlás, szusszanás, aztán - sajnos egyedül - kinéztem a Millenárisra az Art Marketre.

Etscher-szerű grafika fából, árnyékhatás páccal elérve
Hogy mi az Art Market? Művészeti kiállítás és vásár, javarészt festmények, fali dekorációs alkotmányok és fotók részére. Volt, ami nagyon szép volt és tetszett, volt amit nem értettem, hogy miért nevezik művészetnek. Maximum egy gag vagy polgárpukkasztás, de nem művészet. Nekem.

A gyors kulturális gyorstalpaló után találkoztam Zsófival, hogy eltöltsünk egy kellemes vacsorát a Budai Gourmet&Bistro étteremben. Még éppen elcsíptük az étteremhetet - fix 3300 Ft-ért lehet enni 3 fogásos menüt a résztvevő éttermekben - mivel aznap volt az utolsó napja.

Az előétel - füstölt pisztráng tatár céklával
Az ételek nagyon finomak voltak, a kiszolgálás is szuper, egyedül nekem a kadarka, amit a választott bárány főfogáshoz ajánlottak, nem illett annyira a képbe. De mást igazán nem tudok felróni nekik. Hangulatos kis hely, szépen van kialakítva, és ugyan majdnem Óbuda már, mégis a 19-es vagy a 17-es villamossal átszállás nélkül 20 perc alatt otthon vagyok. Végre jól működik az észak-dél irányú tömegközlekedés Budán belül, így mindez nem akadály.

Zsófival nagyon jól elbeszélgettünk, jó volt őt is látni. Végre tudtam effektív időt tölteni a családommal, barátaimmal. Mennyire hiányzott ez?! Azt hiszem a jövőben próbálom magam nem túlvállalni, hogy ezek a szabad hétvégék megmaradjanak. 


Zsófi és a főétele: kacsamell burgonya variációkkal

Orsi és a főétele: bárány kuszkusszal, pak choijal

Túlméretezett desszert: gőzgombóc :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések