 |
Réka szülinapi tortával |
 |
Lazac Quiche |
Magyarok. Régiek, újak, idősebbek, fiatalabbak, mindegy, mindenhol vannak. Itt is Zermattban, idén nagyjából megduplázódott a létszám. Vagy csak nekem tűnik úgy, mert annyival többet ismertem meg. :) Ez történt az előző hétvégén is. Kálmánnal a síelés végén szombaton "becsúsztunk" egy Furin lévő étterembe, ahol kiderült, szintén dolgozik egy magyar leányzó. Rékának hívják, eddig Veveyben lakott, idei szezonra érkezett Zermattba és pont aznap volt a szülinapja, így a forralt bor mellé járt egy meghívás is az esti összejövetelre. Nem kellett messzire mennem, mert bő 2 perc alatt odaérek hozzá (ajtótól ajtóig).
A dínom-dánomon megismertem még három kedves magyar emberkével. Jól elbeszélgettük az időt, olyannyira, hogy fél 2-kor feküdtem be az ágyba.
Másnap Kittivel síeltem, a végét pedig megkoronáztuk egy Othmar's hüttével. Tudni kell róla, hogy fantasztikus halas, főleg lazacos fogásokat készítenek. Kitti lazactartárt, én lazac quichét ettem egy halom salátával. Nagyon fincsi volt. :)
 |
Lazac tartár salátával |
Aztán ha már így belelendültünk a magyar eventekbe, csaptunk egyet Barbaráékkal is. Ákos is itt volt, úgyhogy Nicolék "legkisebb" apartmanjában aludtak (3 háló, 3 fürdő, saccra 75 m2). :) Nagyon szép a lakás, főleg a nagy üvegfelületek a lélegzetelállító panorámával. Erről is meg a szülinapozásról is teszek fel csoportképeket, amint megkapom őket. :)
De azért a vacsorát dokumentáltam. Mi csajok hagytuk Ákost érvényesülni a konyhában, úgyhogy ameddig borozgattunk és trécseltünk ő elkészítette az extra könnyű, egészséges, vega, mega ízletes falatokat. Előétel: grillezett póréhagyma parmezán jellegű sajttal (a svájci verzió volt rajta), főétel: héjában főtt burgonya, párolt spárgával, hollandi mártással, desszert: almás, epres rebarbara kompót. Nagyon odafigyelt Ákos a vonalainkra, köszönjük szépen még egyszer. :)
Most pedig épp úton vagyok a 3. magyar actionre, Freiburg im Breisgauba. Méghozzá találkozni drága Virukámmal, Jossal, Bakival és Anikóval. Tegnap itt ünnep volt, de bementem dolgozni a mai nap helyett, így már 11-kor ott leszek velük. Vele. :) Alig várom. Puszi Nektek, szép hétvégét.
 |
Előétel, a póréhagyma |
 |
Spárga a főfogás |
 |
És a desszert. Nyami :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése