Tenerife 1. nap - Mesa del Mar, Tacoronte

Mesa del Mar partjai - a két kis fának kinéző növény
egy-egy kaktusznak a virága :)
Első nap, ébresztő nélküli ébredés helyi idő szerint 10, otthoni idő szerint 11-kor. Kinézünk az erkélyünkre, hogy lássuk végre világosban, milyen a kilátás. Fantasztikus. Sziklás partvidék, nyaldosó hullámok, egy a parton kialakított természetes medencével. A vízutántöltést a természet megoldja: dagálykor a hullám átcsap a medence oldala felett, mégis a hullámok tompítva vannak, így lehet benne nyugodtan úszkálni.

Látkép a Teidével a háttérben
A látvány annyira hívogató volt, hogy úgy döntöttünk, miután összeszedtük magunkat, lemegyünk és közelebbről is megcsodáljuk a partot. Igazi tengerillat, morajlás, idilli béke és nyugalom várt bennünket, majd mikor úgy döntöttünk, ideje inni egy kávét és a helyi bárhoz vezető útra tévedtünk, kamaszkori half life-os emlékeink törtek a felszínre. :D Egy koszos, sötét, villogó lámpával ellátott alagút vezetett a bárhoz, ahol végül egész jó kávét sikerült innunk. Rájöttünk, hogy a cortado-t tudják a legjobban elkészíteni, és valami miatt az itt mindenhol fele annyiba kerül, mint egy cappuccino (már ha tudják, mi az :D).

Virukám  parton
Kávé után sétáltunk még egyet a parton. A klíma hasonló kissé Zermattéhoz: alapvetően 20-22 fok a levegő hőmérséklete, de ha süt a nap, érzetre sokkal több. El sem tudom mondani, mint "fázós", mennyire jó élmény december közepén egy szál pólóban flangálni, nem fázni, élvezni a nap sugarait, nem beszélve a 3 órával hosszabb nappalokról (az élmény megfizethetetlen. Minden másra ott a Mastercard, nem igaz? :D).

Viccet félretéve Mesa del Marból átkocsikáztunk a szomszédos faluba, majd a közeli városba, Tacoronte-ba. Miután egy kis kultúrát magunkba szippantottunk, mentünk tovább a kiszemelt Casa del Vinoba. Nevéből már mindenki sejtheti: a sziget leghíresebb bormúzeuma, étterme, borkóstoló helye a szállástól 10 perc kocsikázásra. :D Sikerült teljesen véletlenül beletrafálnunk.

Út a bárhoz ... ez most komoly?!
Mint megtudtuk, a kőzetek természetesen javarészt vulkanikusak, nagyon jó táptalajt biztosítva a szőlőtőkéknek. A borfajták megoszlása nagyjából 50-50%, elenyésző rosé termesztéssel. (1 fajta roséjuk van, vagy 5-6 fehér illetve 4-5 vörös fajtával). A borokra jellemző a magas alkohol tartalom, a minerális jegyek, a markáns ízvilág. Az ott dolgozók szerencsére jól tudnak angolul és németül is, így tudtunk kérdezni, melyiket ajánlják, miket szeretünk stb. Vásároltunk is három bort, amit a héten kedvünknek megfelelően majd elfogyasztunk. 

Tacoronte - régi városközpont

Kicsit nagyra nőnek a kaktuszok ...


Teide naplementében
Megtaláltuk a helyi Lidlt, egyből főztünk is valami finomat
vacsorára: lazaccal töltött fekete tortellini fehérboros,
tejszínes mártással, rukkolával, és sajttal

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések